انجیر چیست؟ مشخصات گیاه شناسی fig اصل و قدمت گونه ها و نژادهای مختلف
شنبه, 3 دی 1401 0
اگر علاقه مند به میوه های تابستانی باشید، حتما تا به حال میوه خوش طعم و شیرین انجیر را امتحان کرده اید. این میوه در آب و هوای کشور ایران، رشد خوبی داشته و توانسته محبوبیت بسیار زیادی پیدا کند.
خواص انجیر باعث شده اند که افراد بسیار زیادی، برای بهره مندی از خواص این میوه هم که شده اقدام به مصرف آن کنند. در حال حاضر، این میوه خوش طعم و خوش رنگ در انواع مختلفی در کشور ایران کاشته می شود.
به همین خاطر، در هر نقطه از کشور ایران، یک نوع انجیر یافت می شود. شاید برای شما جالب باشد که بدانید این میوه دارای چه انواعی است.
چه خصوصیات و فوایدی دارد و کدام نوع انجیر، بهتر از دیگر انواع آن است! در ادامه این مقاله می خواهیم در رابطه با صفر تا صد این میوه خوش طعم تابستانی صحبت کنیم.
انجیر چیست؟
انجیر یکی از میوه های تابستانی است که در کشور ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. این میوه خوش طعم، به دلیل داشتن فواید بسیار زیاد، به یکی از بهترین میوه ها تبدیل شده است.
انجیر می تواند به صورت تازه میل گردد. از این میوه برای تهیه مربا، مارمالاد، شیره و ... استفاده می شود. انجیر خشک یکی از انواع این میوه است که در بازار کشور ایران به وفور یافت می شود.
میوه انجیر در بسیاری از مناطق کشور ایران رشد می کند. درخت این میوه، به شدت به سرما حساس می باشد.
به خصوص اگر درخت این میوه جوان و نهال باشد، باید آن را از باد و سرمای شدید محافظت کرد. در صورتی که، مراحل مربوط به مراقبت از درخت به صورت اصولی انجام شوند، درخت انجیر می تواند تا سال های سال میوه بدهد و مقاوم و مقاوم تر گردد.
انواع مختلف این میوه تابستانی را بشناسیم!
انجیر یکی از محدود میوه های تابستانی است که به دلیل داشتن تنوع بسیار زیاد، محبوبیت بسیار زیادی نیز پیدا کرده است. رنگ، طعم، شکل و حتی اندازه این میوه می تواند در درخت های مختلف متفاوت باشد.
به همین خاطر، بهتر است که افراد قبل از خرید نهال و درخت این میوه، در رابطه با انواع این میوه تابستانی اطلاعات کسب کنند. از جمله انواع انجیر می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- میوه انجیر کادوتا (Kadota)
یکی از انواع میوه های انجیر، کادوتاها می باشند. این نوع میوه دارای پوست زرد تا سبز رنگ هستند. اندازه آن ها متوسط بوده و پوست بسیار کلفتی نیز دارند.
بخش داخلی این نوع میوه، سفید یا صورتی است. دانه های کم و داشتن طعم بسیار شیرین، از جمله خصوصیات کادوتاها می باشند.
- میوه انجیر میشن (Mission)
میوه انجیر میشن، یکی از خاص ترین میوه هایی است که می توانید در فصل تابستان پیدا کنید. این نوع میوه با رنگ بادمجانی تیره به بار می رسد. گوشت بسیار خوش طعم و قرمزی دارد.
بافت این میوه کاملا آب دار، نرم و خاص است. به دلیل داشتن طعم بسیار لذیذ، این میوه هم به صورت خشک و هم به صورت تازه مورد استفاده قرار می گیرد.
- میوه انجیر کالی میرنا (Calimyrna)
یکی از انواع انجیرهایی که در کشور ایران به ندرت یافت می شود، کالی میرنا می باشد. البته این میوه می تواند به خوبی در کشور ایران کاشته شود و به فروش برود. ولی به دلیل اینکه کم آب است، زیاد مورد استقبال مردم قرار نمی گیرد.
انجیر کالی میرنا، دارای پوست سبز است و بخش داخلی آن نیز سفید می باشد. پوست این نوع میوه، ضخیم تر از دیگر انواع آن است و نیاز است که حتما در زمانه میل کردن، پوست کالی میرنا از گوشت آن جدا شود.
به دلیل اینکه این نوع انجیر، دارای شیرینی زیادی نمی باشد؛ معمولا آن را به صورت خشک مصرف می کنند.
- میوه انجیر کلسته (Celeste)
یکی دیگر از انواع میوه های انجیر موجود در بازار، کلسته است. این نوع میوه، بسیار شیرین و پر آب است. به همین خاطر، بافت آن نسبت به دیگر انواع انجیرها، شل تر و نرم تر می باشد.
اندازه کلسته، معمولا کوچک است، اما گاهی می توان آن را با اندازه بزرگ تر نیز خریداری نمود. رنگ پوست این نوع میوه، بنفش است. دلیل خوش طعم بودن این نوع میوه، می توان آن را به صورت خشک و یا تازه مصرف کرد.
- میوه انجیر کینگ (Desert King)
یکی دیگر از انواع میوه های انجیر، کینگ ها هستند. این نوع میوه اندازه بسیار بزرگی دارد. در صورتی که کاملا رسیده باشند، می توان آن ها را با اندازه یک تخم مرغ هم دید.
رنگ پوست این نوع انجیر، سبز است و در صورتی که رسیده شود، می توان پوست آن را به رنگ زرد نیز مشاهده کرد. معمولا از اول تابستان تا پایان تابستان زمان نیاز است که این میوه تابستانی رشد کند و به اندازه مطلوب خودش برسد.
- میوه انجیر آدریاتیک (Adriatic)
یکی از انواع انجیرهای موجود در بازار، انجیرهای آدریاتیک هستند. این میوه، به رنگ سبز کم رنگ می باشد. البته گاهی می توان پوست این میوه را به رنگ زرد نیز مشاهده کرد. گوشت و بخش داخلی این نوع میوه انجیر، به رنگ قرمز می باشد.
در صورتی که علاقه مند به طعم شیرین میوه ها هستید، شاید انتخاب این نوع انجیر برای شما گزینه خوبی نباشد. چرا که شیرینی این نوع انجیر، نسبت به دیگر نمونه ها کمتر است.
به همین خاطر است که این میوه بیشتر به صورت خشک مورد استفاده قرار می گیرد و فرم تازه آن، محبوبیت بسیار زیادی ندارد.
- میوه انجیر قهوه ای (Brown Turkey)
یکی از خوش طعم ترین انواع انجیر در بازار کشور ایران، انجیرهایی هستند که به رنگ قهوه ای می باشند. این نوع میوه، بسیار شیرین بوده و می تواند به صورت تازه و یا خشک مورد استفاده قرار گیرد. رنگ پوست این نوع میوه به رنگ قهوه ای یا بنفش تیره است. همچنین، بخش داخلی این نوع انجیر، به رنگ قرمز متمایل به صورتی می باشد.
بهترین نوع انجیر در کشور ایران
شاید برای شما این سوال مطرح شود که بهترین نوع انجیر در کشور ایران کدام است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هر یک از انواع انجیرهای ذکر شده دارای فواید و خواص خاصی می باشند و طعم آن ها نیز متفاوت است.
به هر حال، خواص عمومی انجیر مانند داشتن ترکیبات مغذی، ویتامین ها و ... در همه انواع این میوه وجود دارند. پس اگر به دنبال بهترین نوع این میوه هستید، باید به سلیقه خودتان توجه داشته باشید.
البته هر یک از انواع میوه های انجیر، به دلیل طعم خاصی که دارند، کارایی خاصی نیز دارند. به طور مثال، برخی از این میوه ها شیرینی کمتری نسبت به دیگر انواع این میوه دارند و بیشتر برای خشک کردن مناسب هستند. ولی برخی دیگر دارای طعم شیرین تری هستند و برای تازه خوری، گزینه مناسب تری خواهند بود.
انجیر خشک بهتر است یا تازه؟
در کشور ایران، فروش انجیر خشک بسیار رایج است. چرا که بسیاری از افراد تصور می کنند که این خشک شده این میوه، خواص بیشتری نسبت به نمونه های تازه این میوه دارد. اما آیا این موضوع واقعیت دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خشک و تازه این میوه، با هم تفاوت هایی دارند و شاید نسبت همدیگر برتری خاصی نداشته باشند. از جمله تفاوت های خشک شده و تازه این میوه تابستانی، می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- همزمان با خشک شدن این میوه تابستانی، میزان کالری و انرژی موجود در آن 5 برابر می شود. پس افرادی که علاقه مند به لاغری و کاهش وزن می باشند، شاید بهتر باشد که از انجیر تازه استفاده کنند.
- جالب است که بدانید، خشک شده این میوه به اندازه 4 میوه تازه خواص دارد. یعنی اگر شما یک دانه انجیر خشک بخورید، مثل آن است که 4 دانه تازه این میوه را خورده اید.
- از دیگر تفاوت های نمونه خشک و تازه این میوه تابستانی می توان به دردسر بودن آن اشاره کرد. در تمامی فصول سال، حتی زمستان می توان انجیر خشک(dried fig) را خریداری کرد و مورد استفاده قرار داد. اما بدیهی است که نمونه تازه این میوه فقط در فصل تابستان یافت می شود.
- انجیر خشک را می توان با ترکیبات دیگر مخلوط کرد و مورد استفاده قرار داد. به همین خاطر، این نوع میوه کاربرد بیشتری نسبت به تازه آن دارد.
- جالب است که بدانید برخی از میوه ها با خشک شدن، خواص بیشتری پیدا می کنند. خاصیت ملینی این خشک شده این میوه تابستانی بیشتر از خاصیت ملینی تازه این میوه می باشد.
از نظر طب اسلامی، خشک این میوه بهتر است یا تازه آن؟ طب اسلامی و سنتی، همواره به مصرف این میوه تابستانی به صورت خشک و تازه تاکید کرده است. با توجه به اینکه انجیر جزء میوه هایی است که دارای طبع گرم می باشد، می تواند گزینه منحصر به فردی برای افرادی باشد که دارای طبع بسیار سردی هستند. افرادی که دارای طبع سرد و خشک می باشند، بهتر است که از انجیر خشک که خیسانده شده است استفاده کنند تا طبع آن ها متعادل تر گردد. همچنین، افرادی که دارای طعم سرد و تر هستند، بهتر است که اقدام به مصرف خشک شده این میوه نمایند.
خواص میوه تابستانی انجیر؛ با علم کامل اقدام به مصرف این میوه خوش طعم کنید.
تا به اینجای مقاله در رابطه با انواع انجیر، ویژگی های مختلف این میوه تابستانی و موضوعات مختلف دیگر صحبت کردیم. اما شاید برای شما این سوال مطرح شود که چه لزومی دارد این میوه خوش طعم تابستانی را به صورت خشک و یا تازه مصرف کنیم؟
میوه انجیر یکی از بهترین میوه هایی است که در طب اسلامی نیز به آن اشاره شده است. این میوه به دلیل داشتن ترکیبات مغذی مانند انواع ویتامین ها و مواد معدنی، به یکی از بهترین میوه های تابستانی تبدیل شده است.
در ادامه می خواهیم به خواص و فواید مختلف این میوه تابستانی اشاره کنیم. خاصیت اول؛ کمک به عملکرد بهتر دستگاه گوارش یکی از مهم ترین خواص این میوه تابستانی این است که می تواند عملکرد دستگاه گوارش را بهبود ببخشد.
این میوه به دلیل داشتن ترکیبات مغذی، حرکت روده ها را تسهیل می کند و می تواند برای افرادی که دارای مشکل یبوست شدید می باشند، کمک کننده باشد. مصرف انجیر خشک به صورت خیسانده شده، بسیار برای دستگاه گوارش مفید است.
به خصوص اگر این میوه خیسانده شده را به همراه مقداری آلو نیز مصرف کنید. بهتر است که برای مصرف این میوه تابستانی جهت درمان یبوست، چند عدد از خشک شده این میوه را شب قبل از خواب در آب بخیسانید، سپس صبح به صورت ناشتا میل کنید.
در صورتی که نیاز به افزایش اثر ملینی این میوه می باشد، می توان آن را با کمک روغن زیتون نیز خیس کرد. خاصیت دوم؛ درمان زگیل با کمک این میوه تابستانی یکی دیگر از خواص این میوه تابستانی این است که می تواند برای درمان زگیل مورد استفاده قرار گیرد.
این میوه به دلیل داشتن ترکیبات مغذی، برای ترمیم مشکلات پوستی نیز مفید است. برای مصرف موضعی این میوه، ابتدا لازم است که شیرابه این میوه را خارج کنیم و سپس آن را بر روی پوست ناحیه آسیب دیده قرار دهید. خاصیت سوم؛ کمک به کاهش التهاب در دستگاه گوارش یکی دیگر از خواص میوه انجیر این است که می تواند التهاب دستگاه گوارش را تا حد زیادی کاهش دهد. بنابراین، افرادی که دارای مشکل التهاب و ورم معده و دستگاه گوارش می باشند، می توانند این میوه را مصرف نمایند. برای کاهش التهاب دستگاه گوارش، لازم است که یک معجون برای خودتان تهیه کنید. برای تهیه معجون، ابتدا مقداری پودر انجیر، مویز، خرما و عناب را مخلوط و آسیاب کنید.
سپس، یک لیتر آب بر روی پودر تهیه شده بریزید و اجازه دهید تا این مخلوط به مدت پانزده دقیقه بر روی حرارت ملایم بجوشد. روزی سه فنجان از این معجون به دست آمده میل کنید.
خاصیت چهارم؛ کمک به درمان سرفه، سرماخوردگی و ذات الریه در صورتی که دارای هر یک از بیماری های ذکر شده مانند سرماخوردگی، ذات الریه و سرفه می باشید، می توانید از این میوه تابستانی کمک بگیرید.
مصرف این میوه تابستانی باید مطابق با توضیح داده شده در رابطه با تهیه معجون صورت گیرد. یعنی افراد مقداری از خشک شده این میوه را با خرما، عناب و ... مخلوط کنند و سپس، بجوشانند و میل کنند.
خاصیت پنجم؛ کمک به درمان درد در مفاصل و آرتروز یکی دیگر از خواص میوه انجیر این است که می تواند برای درمان دردهای مفصلی و استخوانی مورد استفاده قرار گیرد. برای اینکه از این خاصیت این میوه فوق العاده بهره مند شوید، می توانید مقداری از انجیر سیاه را به همراه شیر بجوشانید و سپس، میل کنید.
جوشاندن این میوه با شیر، می تواند یک معجون فوق العاده خوش طعم و عالی ایجاد کند. به طوری که با مصرف این معجون، می توانید دوره نقاهت بیماری های خودتان مانند بواسیر، نقرس و ... را کاهش دهید. خاصیت ششم؛ کمک به درمان تهوع بارداری بسیاری از بانوان در دوران بارداری، با مشکل تهوع مواجه می شوند.
تهوع در دوران بارداری معمولا صبح ها آغاز می شود و تا پایان شب نیز ادامه دارد. برای درمان تهوع در دوران بارداری، می توانید اقدام به مصرف انجیر خشک یا تازه کنید. این میوه تابستانی به دلیل داشتن ویتامین ها و مواد معدنی مختلف، علاوه بر اینکه می تواند باعث کاهش تهوع در دوران بارداری شود، در بهبود سلامت مادر و جنین نیز مفید خواهد بود.
خاصیت هفتم؛ کمک به درمان کم خونی به ویژه در دختران برخی از میوه ها دارای آهن کمی هستند و برای افرادی که دارای کم خونی ناشی از فقر آهن می باشند، مناسب نیستند.
اما انجیر یکی از بهترین میوه هایی است که به دلیل داشتن آهن به مقدار زیاد، می تواند برای درمان کم خونی مورد استفاده قرار گیرد. مصرف این میوه و حتی شیره آن در طول دوران قاعدگی به کاهش درد و ضعف دختران کمک می کند.
خاصیت هشتم؛ کمک به بهبود عملکرد قلب یکی دیگر از خواص این میوه تابستانی این است که می تواند باعث بهبود عملکرد قلب شود. مطالعات زیادی وجود دارند که نشان می دهند مصرف این میوه تابستانی به صورت خشک و یا تازه، باعث کاهش چربی در رگ ها می شود.
با توجه به اینکه تجمع چربی در رگ ها، باعث ایجاد گرفتگی های عروقی می شود، می توان با مصرف انجیر تازه و خشک این مشکل را برطرف کرد. این میوه تابستانی دارای اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 می باشد که هر یک از این اسیدهای چرب برای درمان مشکلات قلبی و عروقی بسیار مفید هستند.
خاصیت نهم؛ ضد پیری پوست یکی دیگر از خواص این میوه این است که می تواند باعث کاهش پیری زودرس پوست و جوانی پوست شود. این میوه تابستانی دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده و از این رو با رادیکال های آزاد پوست مبارزه می کند.
به همین خاطر، افرادی که از انجیر استفاده می کنند، پوست شاداب تر و جوان تر خواهند داشت.
خاصیت دهم؛ کمک به افزایش وزن یکی از میوه هایی که می تواند به افراد لاغر برای افزایش دادن وزن کمک کند، میوه انجیر است.
این میوه به دلیل داشتن انرژی بالا (به ویژه اگر خشک باشد) می تواند باعث افزایش وزن و رسیدن به تناسب اندام شود. بهتر است برای افزایش وزن، این میوه به همراه شیر مصرف گردد.
چه کسانی نباید از انجیر استفاده کنند؟
اگرچه این میوه تابستانی، جزء میوه های خوش طعم و پر فایده است؛ اما باز هم برخی از افراد باید در مصرف آن احتیاط کنند. این میوه به دلیل داشتن انرژی و قند نسبتا بالا، باید با احتیاط بیشتری مصرف گردد.
افرادی که دارای دیابت می باشند، حتما با پزشک برای مصرف این میوه خوش طعم مشورت کنند و از زیاده روی در مصرف این میوه خودداری کنند. بانوان بارداری که دارای سابقه دیابت بارداری می باشند، باید با احتیاط بیشتری اقدام به مصرف انجیر کنند.
چرا که 50 درصد از کل این میوه، از قند تشکیل شده است. افرادی که دارای مشکلات کبدی می باشند، بهتر است که با مشورت پزشک این میوه را مصرف نمایند. در صورتی که دارای کبد ضعیف هستید، بهتر است که گردو را به همراه این میوه تابستانی مصرف کنید.
قیمت انجیر خشک و تازه
یکی از دغدغه های افرادی که به دنبال خرید این میوه تابستانی می باشند، قیمت آن است. قیمت این میوه به عوامل مختلفی بستگی دارد.
در فصل تابستان، می توانید با قیمت مناسبی اقدام به خرید انجیر تازه کنید و این میوه خوش طعم را میل نمایید. قیمت این میوه به صورت تازه در فصل تابستان ارزان تر از قیمت خشک شده این میوه می باشد.
قیمت انجیر خشک نیز بستگی به عوامل مختلفی مانند کیفیت، نوع میوه و .... دارد. این میوه خوش طعم تابستانی اگر با کیفیت بالایی خشک شده باشد و درشت تر باشد، قیمت گران تری دارد.
ولی در صورتی که این میوه ریزتر و کم گوشت تر باشد، قیمت مناسب تری خواهد داشت. با این حال برای بررسی قیمت انجیر بهتر است که به سایت های اینترنتی فروش این میوه مراجعه کنید و قیمت ها را بررسی کنید.
خرید انجیر؛ اگر به سلامتی خود اهمیت می دهید ...
اگر به سلامتی خودتان اهمیت می دهید، از خرید مواد غذایی بی کیفیت و پر انرژی و چربی، خودداری کنید! میوه انجیر به عنوان یکی از بهترین میوه های تابستانی است که با خواص فوق العاده زیاد، قابل مصرف می باشد. اگرچه این میوه شیرین و آبدار است؛ اما حتی برای افرادی که دیابت دارند، نیز مفید می باشد. هم تازه و هم خشک شده این میوه، خواص بی شماری برای بدن دارند. به همین خاطر، توصیه می شود که حتما در فصل تابستان این میوه را به صورت تازه خریداری کنید و در فصل های دیگر سال اقدام به خرید انجیر خشک کنید. برای خرید این میوه تابستانی، به خصوص به صورت خشک به کیفیت این میوه اهمیت بدهید. سعی کنید که از فروشگاه های معتبر این میوه را خریداری کنید تا بتوانید در طول سال، اقدام به مصرف این میوه خوش طعم کنید. بهترین میوه تابستانی از نظر اسلام
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با انجیر، جزئیات این میوه، خواص آن و قیمت و خرید این میوه خوش طعم تابستانی صحبت کردیم. در سال های اخیر، بسیاری از مردم به طب سنتی روی آورده اند و اهمیت مصرف این میوه تابستانی را متوجه شده اند. به همین خاطر، توصیه اکید می کنیم که به جای مصرف مواد غیر مغذی و پرکالری، اقدام به مصرف این میوه به صورت خشک و یا تازه کنید.
لینک های مفید
- بیشتر بخوانید : انجیر خشک و لاغری
- بیشتر بخوانید:انجیر و دیابت
- بیشتر بخوانید: تعبیر خواب انجیر
- بیشتر بخوانید: ویدیو نحوه خشک کردن انجیر
- بیشتر بخوانید:تهیه شربت انجیر
- بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیره انجیر
- بیشتر بخوانید:طرز تهیه مربای انجیر سیاه