انجیر استهبان تهیه از باغات انجیر + ویدیو آموزشی قیمت و خرید بهترین انجیر
شنبه, 3 دی 1401 0
انجیر استهبان یکی از مرغوب ترین انواع انجیر خشک ایرانی است. این محصول به دلیل برخورداری از کیفیت بالا همواره در میان محبوب ترین محصولات بازار خشکبار ایران جای دارد. انجیر خشک استهبان طی یک فرآیند طبیعی و بدون مواد شیمیایی تولید می شود، از این رو از رنگ، بو و طعمی طبیعی برخوردار است. همین مسئله موجب شده که به عنوان یک محصول سالم و ارگانیک شناخته شود.
انجیر استهبان چیست؟
انجیر استهبان از محبوب ترین محصولاتی است که در بازار خشکبار ایران به فروش می رسد. این محصول از جمله انجیرهای خشک موجود در بازار است که در شهر استهبان واقع در استان فارس تولید می شود. شهر استهبان به دلیل باغات انجیر خود شهرت زیادی دارد. محصولات به دست آمده از این باغات از جمله مرغوب ترین و خوش طعم ترین انجیرهای ایران به شمار می روند. همه ساله بخشی از انجیر تولید شده در استهبان فرآوری شده و به میوه خشک تبدیل می شود.
البته این فرآیند بدون استفاده از ابزار و دستگاه های خشک کن و به صورت کاملا طبیعی صورت می گیرد. به این ترتیب که انجیرها بر روی درختان باقی مانده و به طور طبیعی خشک می شوند. خشک کردن انجیرها به این شکل با مزیت های بسیاری همراه است. در این شرایط انجیرهای خشک بدون مواد شیمیایی و به شکل ارگانیک فرآوری می شوند. ضمن اینکه در طول خشک شدن، همواره بر روی شاخه درخت قرار دارند، از این رو از طعم و مزه بهتری برخوردارند. علاوه بر این با این شیوه رنگ سفید انجیرها حفظ شده و ظاهر آنها بهتر خواهد بود.
لیست قیمت انجیر | پیشنهاد برای خواندن : خواص انجیر |
انجیر استهبان چه ویژگی هایی دارد؟
انجیر استهبان را معمولا با کیفیت و مرغوبیت بالای آن می شناسند. طعم و مزه مطلوب، ارزش غذایی بالا و رنگ و بوی طبیعی از جمله ویژگی های انواع انجیر استهبان به شمار می رود. البته انجیرهای خشک استهبان از نظر کیفیت تنوع زیادی دارند، ولی به طور کلی این محصولات به عنوان فرآورده هایی با کیفیت بالا شناخته می شوند.
همانطور که گفته شد پروسه خشک شدن انجیر استهبان بر روی درخت و به وسیله نور خورشید صورت می گیرد. به دلیل طبیعی بودن این فرآیند، مواد مغذی موجود در انجیر حفظ می شود. از طرفی به دلیل اینکه انجیر از شاخه جدا نشده، رنگ آن سفید و روشن باقی می ماند. در صورتی که انجیر را پس از چیدن در مقابل نور خورشید قرار دهند رنگ آن رو به تیرگی می رود. ضمن اینکه در این حالت کیفیت انجیر خشک کاهش پیدا خواهد کرد.
ارگانیک بودن از دیگر ویژگی های انواع انجیر خشک استهبان به شمار می رود. معمولاً تولید انجیر خشک استهبان بدون استفاده از مواد شیمیایی صورت می گیرد. حتی در زمان برداشت انجیر از سموم شیمیایی استفاده نمی شود. به همین دلیل می توانیم این محصول را به عنوان یک فرآورده طبیعی و ارگانیک معرفی کنیم.
آشنایی با انواع انجیر استهبان
انواع انجیر استهبان به عنوان محصولاتی تجاری بر اساس چند معیار مهم طبقه بندی می شوند. سایز، رنگ، کیفیت، میزان شکفتگی و چگونگی ترکیب از جمله معیارهای طبقه بندی انواع انجیر استهبان به شمار می رود. انواع انجیر استهبان از نظر سایز و اندازه انواع انجیر استهبان بر اساس سایز و اندازه در دسته های زیر قرار می گیرند:
- انجیرهای سه آ یا AAA با قطر بیش از ۲۲ میلیمتر
- انجیرهای دو آ یا AA با قطر ۱۸ تا ۲۲ میلیمتر
- انجیرهای آ یا A با قطر ۱۴ تا ۱۸ میلیمتر
- انجیرهای بی یا B با قطر ۸ تا ۱۴ میلیمتر
- انجیرهای سی یا C با قطر کمتر از ۸ میلیمتر
انواع انجیر استهبان از نظر رنگ
رنگ انجیرهای استهبان یکی از معیارهای مهم است که این محصولات بر اساس آن دسته بندی می شوند. در این نوع دسته بندی، رنگ روشن در انجیر خبر از کیفیت بالای این محصول دارد. طبیعتا هر چه رنگ انجیر به رنگ سفید نزدیک تر باشد، کیفیت و قیمت آن بیشتر است. برای نمونه بهترین نمونه ها درمیان انواع انجیر استهبان از نظر رنگ انجیرهای معمولی هستند که رنگی سفید و روشن و بدون لک و سیاهی دارند.
ممکن است سایز این انجیرها متفاوت باشد، در هر صورت رنگ آنها سفید و یا زرد روشن است. در دسته بعد انجیرهایی قرار دارند که با توجه به معیار رنگ انجیر، اصطلاح ضعیف به آنها تعلق می گیرد. این محصولات کاملا سفید نیستند و رنگ آنها با اندکی تیرگی مخلوط شده است. انجیرهای ضعیف نیز از کیفیت قابل قبولی برخوردارند و هیچ نقص و خرابی ندارند.
انجیرهای شکلاتی با پوست تیره و شکلاتی رنگ در گروه بعدی جای دارند. این انجیرها نیز سالم هستند و هیچ خرابی در آنها دیده نمی شود. در نهایت می توانیم به دسته دیگری از انواع انجیر خشک با نام انجیرهای ضایعات اشاره کنیم که علاوه بر رنگ تیره، زدگی و له شدگی دارند و تحت عنوان ضایعات انجیر به فروش می رسند.
انواع انجیر استهبان از نظر میزان شکفتگی
بر اساس میزان شکفتگی و خندان بودن، انجیرهای استهبان به سه گروه انجیرهای صدیک، پرک و غنچه تقسیم می شوند. انجیر استهبان صدیک یا صدیک معمولی انجیری است که استیول یا انتهای آن در حد معمولی شکفته شده است. در صورتی که شکاف انتهای انجیر کم باشد آن را انجیر غنچه می نامند. در انجیرهای پرک که مرغوب ترین نوع انجیرهای استهبان هستند میزان شکفتگی بسیار زیاد است، به طوری که انتهای انجیر به طور کامل باز شده و داخل آن به راحتی دیده می شود.
انواع انجیر خشک استهبان از نظر نوع ترکیب
در تقسیم بندی تجاری انواع انجیر استهبان، این محصولات را با توجه به نوع ترکیب در گروه های مختلف قرار می دهند. بر این اساس انجیرها به انواع انجیر سوپر، ممتاز، مخلوط صدیک و گل پرک تقسیم می شوند. در انجیر سوپر در حدود ۵ تا ۱۰ درصد از انجیرها از نوع انجیر غنچه و مابقی از نوع انجیر A، AA یا AAA هستند. این انجیرها به رنگ روشن و بدون نقص هستند و از کیفیت بالایی برخوردارند. انجیر ممتاز از ۳۰ درصد انجیر AA و ۷۰ درصد انجیر A تشکیل می شود.
در انجیر مخلوط صدیک ممکن است انجیرها از نوع پرک، صدیک یا غنچه باشند. در این ترکیب، دو نوع انجیر با هم ترکیب شده و مخلوط انجیرها را تشکیل می دهند. به عنوان مثال انجیر پرک و انجیر صدیک و یا انجیر غنچه و انجیر پرک در کنار یکدیگر قرار می گیرند. انجیر گل پرک نیز از انواع انجیر استهبان پرک با سایز AAA تشکیل می شود.
انواع انجیر استهبان از نظر کیفیت
انجیرهای خشک استهبان را از نظر کیفیت آنها نیز می توان دسته بندی کرد. در این دسته بندی به چند عامل توجه می شود. میزان خندان بودن، رنگ و سایز از جمله مواردی هستند که مورد توجه قرار می گیرند. بر این اساس بهترین و مرغوب ترین انواع انجیر استهبان از نوع صدیک، پرک و غنچه هستند که از رنگی روشن و سایزهای بزرگ برخوردارند. این انجیرها به دلیل مرغوبیت بیشتر در دسته محصولات لوکس بازار خشکبار جای دارند و با قیمت بالایی به فروش می رسند.
انجیر خشک استهبان خرمنی گونه دیگری از انجیرهای استهبان است که با نام انجیر چرخی هم شناخته می شود. این انجیر می تواند به رنگ سفید یا زرد روشن و یا تیره و شکلاتی باشد، ضمن اینکه ممکن است در سایزهای مختلف به فروش برسد. در هر صورت استیول یا بخش انتهایی آن یا به طور کامل بسته است و یا تنها شکاف کوچکی دارد. انجیر منگ یا انجیر شکلاتی نیز از دیگر انواع انجیر استهبان است که به عنوان انجیر درجه سه به فروش می رسد. این انجیر ریز و تیره رنگ است و استیول آن به طور کامل بسته است. از انجیر منگ معمولا به منظور تهیه فرآورده های انجیر همچون مربا انجیر، بیسکویت انجیر، کلوچه انجیر، شیره انجیر و... استفاده می شود.
ارزش غذایی انجیر استهبان
از گذشته تاکنون انجیر استهبان به عنوان یک فرآورده مغذی و سالم شناخته می شود. این محصول منبعی غنی از مواد معدنی و ویتامین هاست. انواع ویتامین های آ، ب، ث و کا، و عناصری همچون منیزیم، کلسیم، پتاسیم، مس، آهن، زینک و منگنز تنها برخی از مواد مفید موجود در این محصول هستند. در انجیر خشک استهبان به مقدار زیاد فیبر وجود دارد. همچنین این محصول حاوی اسید چرب امگا ۶ و امگا ۳ است. علیرغم وجود عناصر و ترکیبات مغذی در انجیر خشک استهبان، این فرآورده کالری اندکی دارد. همچنین مقدار چربی موجود در آن صفر است. از این رو بسیاری از افراد این محصول را به عنوان گزینه ای مناسب برای استفاده در رژیم های غذایی لاغری می شناسند.
نگاهی به فواید انجیر استهبان انجیر یک میوه خوشمزه با خواص بسیار است. مصرف این میوه به صورت تازه یا خشک، فواید بسیاری برای سلامتی به همراه دارد. برای بهره مندی از فواید انجیر در تمام فصول سال می توانید این میوه را به صورت خشک شده مصرف کنید. البته بسیار مهم است که از انجیر خشک تازه و باکیفیت استفاده کنید.
انجیر استهبان به عنوان یک محصول طبیعی و سالم گزینه مناسبی برای این منظور به شمار می رود. در ادامه با برخی از خواص انجیر استهبان آشنا می شویم. تقویت سیستم ایمنی بدن انجیر می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. این فرآورده سرشار از آنتی اکسیدان های فنولی است. این آنتی اکسیدان ها از جمله موثرترین ترکیباتی هستند که با رادیکال های آزاد و آثار مخرب آن ها مقابله می کنند.
انجیر خشک استهبان با تقویت سیستم ایمنی بدن قادر است از بروز بیماری های مختلف جلوگیری کند. همچنین مصرف این محصول می تواند در درمان برخی از مشکلات و ناراحتی ها موثر باشد. برای نمونه برخی تحقیقات نشان داده که بعضی از ترکیبات موجود در انجیر قادرند سلول های سرطانی را از بین ببرند.
کاهش وزن انجیر استهبان به عنوان یک منبع غنی از فیبر گیاهی به لاغری کمک می کند. طبیعتا به دلیل فیبر فراوان انجیر خشک انتظار می رود که با مصرف این محصول وزن کاهش پیدا کند. البته باید در نظر داشت که انجیر خشک قند زیادی دارد و مصرف آن به مقدار زیاد می تواند منجر به افزایش وزن شود. به همین دلیل افرادی که اضافه وزن دارند باید این محصول را در حد متعادل مصرف کنند. پیشگیری از پوکی استخوان کلسیم از جمله عناصری است که به فراوانی در انجیر خشک استهبان وجود دارد، از این رو با مصرف انجیر خشک می توان انتظار داشت که بخشی از نیاز بدن به این عنصر حیاتی برطرف شود.
از طرفی انجیر حاوی مقدار زیادی فسفر است. فسفر عنصری است که نقش مهمی در استخوان سازی ایفا می کند. با توجه به این نکته می توانیم نتیجه بگیریم که مصرف انجیر خشک تاثیر زیادی بر تقویت و استحکام استخوان ها دارد. کاهش کلسترول انجیر استهبان حاوی نوعی فیبر محلول به نام پکتین است. این فیبر می تواند با حرکت در دستگاه گوارش، کلسترول تجمع یافته در بخش های مختلف را جمع آوری کرده و از بدن خارج کند.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش در انجیر خشک استهبان فیبر زیادی وجود دارد. فیبر موجود در انجیر خشک موجب شده که از گذشته از این فرآورده برای رفع مشکلاتی چون یبوست استفاده شود. مصرف انجیر کمک می کند تا حجم مدفوع افزایش پیدا کرده و روده ها به راحتی تخلیه شوند. از طرف دیگر انجیر می تواند با تنظیم و بهبود گوارش از بروز مشکلاتی چون اسهال نیز جلوگیری کند. پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی انجیر استهبان حاوی اسید چرب هایی چون امگا ۳، امگا ۶ و فنول است.
این ترکیبات تاثیر زیادی در پیشگیری از برخی از مشکلات قلبی عروقی دارند. ضمن اینکه انجیر غنی از پتاسیم است. پتاسیم عنصری ضروری است که فشار خون را پایین می آورد. کاهش فشار خون خود به سلامتی قلب و رگ ها کمک می کند. درمان گلودرد انجیر خشک استهبان از جمله فرآورده های حاوی مواد لعابدار است. به همین دلیل با استفاده از انجیر خیس خورده و یا شربت تهیه شده از این محصول می توان انتظار داشت که گلودرد برطرف شود.
عوارض انجیر خشک استهبان
مصرف انجیر استهبان عوارض چندانی ندارد. اگرچه ممکن است برخی از افراد با استفاده از این محصول دچار مشکلات مختصری شوند. به عنوان نمونه حساسیت به انجیر می تواند برای برخی از مصرف کنندگان مشکل ساز شود. خارش پوست و مشکلات گوارشی نظیر اسهال و استفراغ از جمله عوارضی هستند که مصرف انجیر خشک برای این افراد به دنبال دارد. همچنین با مصرف بی رویه انجیر خشک استهبان احتمال بروز مشکلات مختلف وجود خواهد داشت. انجیر قند زیادی دارد و طبیعتا مصرف آن به مقدار زیاد، سطح قند خون را بالا می برد. بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف آن احتیاط کنند.
روش نگهداری از انجیر استهبان
انجیر استهبان به عنوان یک میوه خشک این قابلیت را دارد که به مدت طولانی نگهداری شود. البته برای افزایش ماندگاری و پیشگیری از افت کیفیت آن بهتر است که از این محصول در محیط خشک و خنک نگهداری کنید. رطوبت و گرما می تواند موجب کپک زدن و خرابی انجیر خشک شود. برای جلوگیری از سفت و خشک شدن انجیر استهبان بهتر است آن را در ظروف دربسته و در داخل یخچال نگهداری کنید. این کار کمک می کند تا رطوبت موجود در انجیر خشک حفظ شود.
بررسی قیمت انجیر استهبان
قیمت انجیر استهبان بیش از هر چیز از کیفیت این محصول تاثیر می پذیرد. انجیر خشک استهبان نیز همچون سایر فرآورده های غذایی با درجات مختلفی از کیفیت تولید می شود. مطمئنا هر چه کیفیت این محصول بیشتر باشد، قیمت فروش آن بیشتر خواهد بود. بر طبق طبقه بندی های تجاری مرسوم، انواع انجیر خشک استهبان با اندازه بزرگتر، رنگ روشن تر و شکفتگی بیشتر گران ترین محصولات موجود در بازار انجیر خشک هستند. بر این اساس انجیرهای خشک آ، دو آ و سه آ به عنوان محصولاتی مرغوب با قیمت فروش بالا شناخته می شوند.
همچنین انجیرهایی که به رنگ زرد روشن یا سفید هستند با قیمت بیشتری به فروش می رسند. بر این اساس انواع انجیر پرک، صدیک و غنچه کیفیت و در نتیجه قیمت بیشتری دارند. در میان انواع انجیر استهبان که با قیمت کمتری عرضه می شوند، می توانیم به انجیر خشک خرمنی اشاره کنیم. انجیرهای خرمنی از فراوان ترین محصولات موجود در بازار انجیر خشک هستند. این انجیرها از کیفیت قابل قبولی برخوردارند و با قیمت مناسب به فروش می رسند.
نکات مهم در خرید انجیر استهبان
توجه به چند نکته در هنگام خرید انجیر استهبان می تواند به شما در انتخاب بهتر کمک کند. آشنایی با انواع انجیر استهبان و ویژگی های آنها اولین قدم برای خرید این محصول است. اگر انواع انجیر خشک استهبان را به خوبی بشناسید می توانید محصول مورد نظر خود را با دقت و سهولت بیشتر تهیه کنید. همچنین بهتر است از همه مشخصات انجیر خشک تازه و باکیفیت مطلع باشید. انجیر خشک سالم و مرغوب رنگ و بویی طبیعی دارد. هر گونه ترشیدگی، کپک زدگی و کشیدگی دم انجیر نشان از کهنگی و کیفیت نامطلوب آن دارد.
علاوه بر این، همانطور که گفته شد انجیر استهبان بر اساس رنگ و سایز دسته بندی می شود. معمولاً هر چه انجیر شکفته تر، درشت تر و سفیدتر باشد با قیمت بالاتری به فروش می رسد. البته میزان شکفتگی انجیر و سایز آن تاثیر چندانی بر طعم و کیفیت این محصول ندارد. با این حال قیمت انجیر استهبان از این معیارها نیز تأثیر می پذیرد. گذشته از این نکات مراجعه به فروشنده معتبر انجیر استهبان اهمیت زیادی دارد. با خرید از مراجع عرضه کننده معتبر می توانید انجیر خشک استهبان درجه یک و مرغوب را با اطمینان خاطر بیشتری تهیه کنید.
نظر خود را ثبت کنید
لیست دیدگاه های منتشر شده
لطفا قیمت عمده فروشی هر سه رقم کیفی رو محبت بفرمایید
با سلام وعرض خسته نباشید قیمت ونحوه خرید انجیر را میخواستم
تماس گرفته میشود
می خواستم انجیر سفارش بدم
به شماره تماس شما ارسال شد
به شماره تماس شما ارسال شد
سلام لطفا لیست قیمت انجیر و عکس محصول برای صادرات به عراق
سلام خواهشمندم مقدار سه کیلو انجیر ۱۶۰ هزارتومانی یا اگر نباشد انجیر خشک متوسط یامعمولی درنظر کرفته وپس از تعیین قیمت ودریافت ان بادرس زیر ا ا ا ارسال فرمائید .