خرید انجیر دیم

انجیر میوه ای است که در شرایط گرمسیری، با آبیاری بسیار کم به رشد میرسد. میوه های دیمی در هر شرایط آب و هوایی قابل رشد هستند اما با آب و هوای گرم بیشتر انس دارند. انجیر دیم در سراسر ایران کشت میشود. ایران کشوری گرمسیری است که آب چندانی هم ندارد. پس بهترین میوه که میتواند در بازار ایران ارز آوری داشته باشد، انجیر است. در شمال، جنوب، شرق و غرب این میوه کشت میشود که شرایط اقلیمی روی طعم و ظاهر میوه تاثیر فراوان می گذارد.

برای مهیا کردن شرایط رشد این نهال، بهتر است آنرا جایی بکارید که ریشه های آن آب مورد نیاز خود را تامین کنند. مثلا شهرستان استهبان که در استان فارس واقع شده است، بهترین انجیرهای ایران و دنیا را تولید میکند.انجیر استهبان به دلیل دسترسی به آب فراوان زیر زمینی در استان فارس، سالانه میوه های با کیفیتی را تولید میکند. بخش اعظمی از تولیدات این شهرستان خشک میشود و استهبان تامین کننده اصلی انجیر خشک ایران میباشد.Mohammad Shoja

شرایط رشد انجیر

نهال انجیر اگر در مکان مناسب کشت شود، حدود چهار الی پنج سال فرصت نیاز دارد تا به باردهی برسد. بعد از آنکه انجیر دیم به بار نشست، تا مدت بیست سال میوه میدهد. کشت انجیر و توسعه باغات این میوه، سود دهی بالایی دارد. مازندران، شیراز، مشهد و شهرهای غرب و شمال غربی کشور از جمله تولید کنندگان انجیر در ایران میباشند.علت محبوبیت انجیر دیم استهبان نسبت به سایر میوه هایی که در کشور به تولید میرسد، نژادی است که در این منطقه کشت میشود.

نژاد استهبان بسیار قوی و اصلاح شده است. درخت هایی که از نژادی قوی برخوردار نیستند، دانه هایشان از درخت جدا شده و به زیر درخت میریزد. اما دانه های انجیر استهبان به خوبی به درخت متصل مانده و از خاک، آب و نور خورشید تغذیه می کنند. ارزش غذایی شان بالا رفته و به خوبی خشک میشوند. در نتیجه بدون نیاز به هیچ گونه کود شیمیایی رشد کرده و ارگانیک چیده میشوند. از انجیرهای ارگانیک استهبان کشورهای زیادی خریداری میکنند که کشورهای اروپایی و عربی از جمله آنها می باشند.Mohammad Shoja

انواع انجیر دیم

انجیر دیم در رنگ های سیاه، سبز و زرد تولید شده و به بازار وارد میشود. محبوب ترین انجیرهای ایران انجیرهای زرد رنگ هستند که برای خشک شدن نیز مورد استفاده قرار میگیرند. انجیرهای سبز درشت دارای طعمی ترش و دانه های درشت می باشد که کمتر برای مصارف خوراکی استفاده میشوند.

انجیرهای سیاه سرشار از آنتی اکسیدان است که با بافتی نرم و لطیف از طعمی شیرین برخوردار میباشد. هر کس بسته به سلیقه ای که دارد می تواند در فصل تابستان از انجیرهای تولیدی کشور به واسطه فروشگاه های تخصصی فروش انجیر، حجم مورد نیاز خود را سفارش داده و آن را به فرآورده های مختلف تبدیل کند. Mohammad Shoja