کارخانه تولید انجیر خشک مرجع صنایع غذایی استهبان
دوشنبه, 5 دی 1401 0
کارخانه تولید انجیر خشک در حجم وسیع کار خشک کردن انجیر را انجام میدهد. به دلیل سرعت بالای کار این دست کارخانجات از موادی خاص جهت خشک کردن انجیر استفاده میکنند. این مواد آب میوه را گرفته و آن را خشک میکند. انتخاب با مصرف کنندگان است که بخواهند انجیر خشک شده به روش طبیعی را مصرف نمایند، یا اقدام به خرید انجیر خشک از کارخانجات نمایند.
روش دیگری هم وجود دارد که برخی کارخانجات از آن برای خشک کردن حجم وسیع انجیرهای تولید شده استفاده میکنند. این روش خشک کردن به وسیله فر یا آون های مخصوص میباشد. انجیرها در سینی های مخصوص پخش شده و در دستگاه های بزرگ و مخصوص قرار داده میشود. المنت هایی در این دستگاه قرار داده شده است که وظیفه آن تولید حرارت است. این حرارت آب میوه را تبخیر کرده و از آن خارج می کند.
کار خشک شدن انجیرها در کارخانه تولید انجیر خشک، با سرعت بالایی صورت میگیرد و در بسته بندی های مخصوص قرار میگیرد.
گرید بندی انجیر در کارخانه تولید انجیر خشک
به وسیله دستگاه های مخصوص در کارخانه دانه های انجیر بر اساس سایز و اندازه و رنگ از هم جدا میشوند. با تفکیک این دانه ها از هم در کارخانه تولید انجیر خشک، میتوان به راحتی انجیرهای هم اندازه را بسته بندی کرده و به بازار عرضه نمود. دانه ها روی ریل های مخصوص الک شده و در دسته های درشت، متوسط و ریز بسته بندی میشوند. حتما هنگام خرید انجیر خشک در بازار با بسته های مختلف با گرید های متنوع روبرو شده اید. شاید این سوال برای شما پیش بیاید انجیر با گرید AAA، با گریدهای AA و A چه تفاوتی دارد؟ انجیرهایی که در گرید AAA قرار دارند دارای قطر 24 تا 28 میلیمتر میباشند. گرید AA شامل دانه هایی با سایز 22 تا 24 میلیمتر است. مورد دیگر گرید A میباشد که دانه های ریز تر با قطر 18 تا 20 میلیمتر تحت این نام دسته بندی میشوند. این درجه بندی ها در قیمت انجیر تاثیرگذار است که به ترتیب انجیر از سایز درشت به ریز دارای قیمت بیشتری میباشد.
فرآورده های حاصل از کارخانجات انجیر
کارخانه تولید انجیر خشک، یکی از مجموعه های متنوعی است که در حوزه تولید فرآورده های مختلف از انجیر فعالیت میکند. مجموعه های مختلفی به تولید فرآورده های حاصل از انجیر مشغول هستند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
قنادی ها از انجیر تازه و خشک برای تولید محصولات مختلف مانند کیک، مارمالاد و شیره های مختلف استفاده میکنند. کارخانجات تولید فرآورده های بهداشتی نظیر دارو، لوسیون و کرم از جمله این مراکز میباشند. مورد دیگر تولید سرکه از انجیر است که مجموعه های مختلف با خرید انجیر فله سالم و غیر سالم، اقدام به تولید سرکه میکنند. انجیر خشک به گونه های پودر و آرد نیز به فروش میرسند که انجیرهای درجه دو و سه برای تولید آرد و پودر انجیر استفاده میشوند.