کارخانه انجیر خط تولید سورت رنگ و فرآوری انجیر پرسی
دوشنبه, 5 دی 1401 0
کشور ایران یکی از پیشتازان عرصه تولید انجیر تازه و خشک میباشد. برخی از انجیرهای خشک بازار خشکبار به صورت دستی و برخی دیگر در کارخانه انجیر، خشک و بسته بندی میشود. میوه های خشک با دستگاه های خشک کن بزرگ خشک شده و با دستگاه های مخصوص بسته بندی و وارد بازار میشود. خشک شدن انجیر در کارخانه مزیت بالایی نسبت به خشک شدن آن به روش سنتی دارد. زیرا استفاده از تجهیزات صنعتی موجب میشود کیفیت محصولات حفظ شده و کار با سرعت بالاتری صورت پذیرد.
روش کار در کارخانه انجیر، به این صورت است که، دانه ها به صورت یکنواخت حرارت داده می شوند تا آب آنها از بین برود. این حرارت میوه ها را نمی سوزاند و بسته به درجه ای که برای خشک شدن میوه در نظر گرفته میشود، مواد معدنی موجود در میوه ها نیز حفظ میشود. به طور کلی با از بین رفتن آب میوه، ویتامین های محلول در آب نیز مانند ویتامین ث از بین میرود. اما ویتامین هایی نظیر آ و ویتامین ب و سایر املاح معدنی در انجیر حفظ میگردد.
معرفی دستگاه های خشک کن میوه
دستگاه هایی که در کارخانه انجیر جهت خشک کردن دانه های انجیر و به طور کلی سایر میوه ها استفاده میشوند، به طور کلی از سه سیستم یا جز اصلی تشکیل شده اند. دستگاه خشک کن، از یک بخش المنت حرارتی درست شده است.
ابتدا این المنت ها روشن شده و سپس حرارت حاصل به وسیله بخش دیگر که فن میباشد، در داخل دستگاه پخش میشود. در نهایت این رطوبت از طریق فن دستگاه به خارج رانده شده و میوه ها بدون آب و خشک شده از دستگاه خارج میشوند.
خشک شدن میوه ها در کارخانه انجیر در طی یک فرآیند کاملا بهداشتی صورت گرفته و بسته به میزان آبی که میوه دارد، نهایتا یک روز طول میکشد. فاکتورهای مختلفی در مدت زمان خشک شدن میوه تاثیر گذار است. از جمله این فاکتورها میتوان به قدرت دستگاه خشک کن، مقدار رطوبت میوه یا میزان آب آن اشاره کرد.
مزیت های خرید انجیر خشک از کارخانه انجیر
به طور کلی خروجی انجیرهای خشک که در کارخانه انجیر بسته بندی میشوند، بسیار با کیفیت و بهداشتی میباشد. عده ای دوست دارند میوه های خشک را به صورت بومی از تولید کنندگان اصلی و باغات خریداری کنند. اما چیزی که در این روش خرید باید به آن دقت کرد، روش خشک شدن و رعایت بهداشت در امر خشک شدن است.
خشک کردن میوه زیر نور آفتاب بیش از چند روز طول میکشد و اگر به صورت کامل خشک نشده باشد، ممکن است دچار آفت یا ترشیدگی شود. در نتیجه انتخاب مرکز خرید و بررسی دانه ها از جمله کارهایی است که باید موقع خرید به آن دقت کنید. مزیت خرید از کارخانه انجیر، ضمانت محصول توسط برند تولید کننده و کیفیتی است که محصول نهایی دارد.