انجیر صد یک استهبان خندان
دوشنبه, 5 دی 1401 0
انجیرهای بسیار مرغوب و با کیفیت در بازار خرید و فروش انجیر خشک، با نام های لوکس، سوپر لوکس، صد یک پرک و غیر پرک به فروش میرسند. قیمت انجیر صد یک از انجیرهای لوکس پایین تر است اما از انجیرهای گرید بندی شده بیشتر میباشد.
انجیرهای فوق لوکس یا سوپر لوکس به انجیرهای درشت یک باغ با قطر 24 تا 28 میلیمتر گفته میشود. رده بعدی به انجیرهای متوسط با نام صد یک با قطر 20 تا 24 میلیمتر تعلق دارد. در حین خرید شاهد انجیرها با قیمت های متنوعی خواهید بود که بهتر است بدانید این تفاوت قیمت به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟
انجیرها در رنگ های سفید روشن و لاکی در بازار عرضه میشوند. به طور کلی قیمت انجیر صد یک بسته به رنگ و نژاد میوه تعیین میشود. انجیرهای استهبان و استان فارس به دلیل کیفیت بالایی که دارند با قیمت بالاتری نسبت به سایر نژاد ها عرضه میشوند. مورد دیگر سایز انجیر هاست که اصلی ترین فاکتوری است که بر اساس آن دسته بندی و قیمت گذاری را صورت میدهند.
خرید انجیر صد یک استهبان
در حین خرید شاید این سوال برایتان پیش بیاید چرا قیمت انجیر صد یک استهبان از سایر انجیرهای کشور بیشتر میباشد؟ علت این امر شیوه و روشی است که برای تولید و خشک کردن انجیر در این منطقه به کار گرفته میشود.
هر نهال انجیر چهار سال زمان نیاز دارد تا به باردهی برسد. با رسیدن به این مرحله هر نهال میتواند تا بیست سال بار دهد. در نتیجه کاشت و برداشت انجیر شغلی پر بازده است که در منطقه استهبان بیش از نود درصد مردمان به این کار مشغول هستند.
انجیر در حجم بالایی در این شهرستان کشت می شود؛ که به دلیل مقاومت بالایی که نهال این منطقه دارد، دانه های صد یک در تعداد بیشتر، با کیفیت بالاتری به دست می آیند. تنها ده درصد از انجیرهای یک باغ، با کیفیت بی نظیر و سایز درشت به کمال میرسد. در نتیجه در مساحت گسترده کشت انجیر در استهبان، میتوان انجیر صد یک را در حجم بالا با قیمت مناسب خریداری کرده و به مصرف رساند.
عوامل تعیین قیمت انجیر صد یک استهبان
انجیر صد یک استهبان به صورت طبیعی در باغات این منطقه خشک میشود. قیمت انجیر صد یک استهبان به دلیل طعم بی نظیری که دارند، بسیار مناسب تعیین میشود. به دلیل بند قوی دانه های انجیر متصل به نهال های این منطقه، دانه ها مدت زمان طولانی به درخت مانده و به صورت طبیعی خشک میشوند.
در حالی که در سایر مناطق، دانه ها قبل از اینکه درست به کمال خود برسند، از درخت کنده شده و به زیر آن می افتند. برای خشک شدن، آنها را روی زمین پهن میکنند که ممکن است دانه ها مورد حمله مورچه، حشرات و ترشیدگی در اثر رطوبت درون میوه قرار گیرند. پس شرایط اقلیمی، نژاد نهال و نحوه خشک شدن در کیفیت نهایی محصولات تاثیر میگذارد؛ که به دلیل اینکه انجیرهای استهبان از این فاکتورهای مناسب برخوردار هستند، میزان تولید انجیر صد یک استهبان بیش از سایر مناطق است.