کارخانه انجیر در استهبان بسته بندی تخصصی
دوشنبه, 5 دی 1401 0
استهبان شهرستانی حاصلخیز و گرمسیری در استان فارس ایران است که تولید کننده نهال انجیر میباشد. بیشتر مردمان این منطقه به تولید انجیر مشغول هستند. به تبع به دلیل حجم بالای تولید این منطقه کارخانه انجیر در استهبان زیاد است. این کارخانجات بایست به موقع انجیرهای تولیدی را خشک کرده و یا بسته بندی نمایند.
به صورت بهداشتی در بسته بندی های کوچک یا به صورت کیلویی گردآوری نموده و به سایر نقاط کشور توزیع نمایند. البته بیشتر انجیرهای استهبان به صورت طبیعی خشک میشود. اما کارخانه انجیر در استهبان وظیفه بسته بندی آنها با گرید های متنوع را دارد.
در باغات، دانه های درشت، پرک، غنچه، ریز و متوسط ، زرد و سیاه از هم جدا شده و سپس در کارخانجات بسته بندی میشود. انجیرهای این منطقه علاوه بر ایران به سایر نقاط دنیا نیز صادر میشود.
روش کار کارخانه انجیر در استهبان
به طور کلی محصولاتی که برای خشک شدن به کارخانه انجیر در استهبان فرستاده می شود، بسیار رسیده هستند. این رسیدگی به معنای له بودن یا شل بودن محصول نیست. برای اینکه محصولات خشک شده در کارخانه با کیفیت بالا تولید شوند، لازم است از میوههای رسیده جهت خشک شدن انجیر استفاده شود.
زمانی که میوه نارس باشد، انجیر نهایی بدون بو ، رنگ و طعم و مزه خواهد بود. در نقطه مقابل اگر محصولات بسیار له یا رسیده باشند، نتیجهای که از خشک شدن میوه حاصل میشود، میوهای کاملا سفت یا بسیار نرم و شل میباشد.
انجیرهای استهبان از آنجایی که مدت زمان طولانی به درخت می مانند به درستی از درخت تغذیه کرده و با طعم بسیار شیرین و دلپذیر به کمال میرسند. این دانه ها با این نژاد بهترین میوه برای خشک کردن هستند. به همین دلیل است که انجیرهای خشک شده استهبان به صورت سنتی و صنعتی از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و متقاضیان بسیاری دارد.
خرید انجیر خشک طبیعی یا صنعتی
عده ای ترجیح میدهند به جای خرید محصولات کارخانه انجیر در استهبان، خرید خود را از بین محصولات بومی باغات این منطقه انجام دهند. علت آن تغییراتی است که در کارخانجات خشک کردن میوه، روی محصولات صورت میگیرد.
از آنجایی که کیفیت و رنگ و شکل دانه های انجیر که از کارخانه به دست می آید بسیار مهم است و به آن توجه میشود؛ برای حفظ رنگ محصول و جلوگیری از سیاه شدن آن ممکن است از آبلیمو یا اسید سیتریک، بسته به نوع میوه ای که قرار است خشک شود استفاده گردد.
در واقع به این کار پیش تیماری می گویند. زمانی که میوه با این مواد آغشته شود، حین خشک شدن تغییر رنگ نداده و سیاه نمی شود. خرید انجیر خشک از کارخانه انجیر در استهبان یا باغات این منطقه سلیقه ای است و هر کس بسته به هدفی که از خرید میوه دارد میتواند از بین این دو گزینه خرید خود را انجام دهد.