طرز تهیه شربت انجیر خانگی خوشمزه و شرکتی مقوی و درمان کننده بیماری گوارشی
شنبه, 3 دی 1401 0
شربت انجیر یکی از نوشیدنی های مقوی و خوشمزه است که می توان با استفاده از انجیرهای تازه و یا خشک شده برای تهیه شربت استفاده کرد. انجیر یکی از میوه های مقوی است که حتی در قرآن کریم نیز از آن یاد شده است. به همین جهت بسیاری از شرکت های دارویی نیز از خواص میوه انجیر غافل نشده اند و اقدام به تهیه شربت های گیاهی برای رفع یبوست های شدید و رفع مشکلات گوارشی کرده اند.
انجیر دارای طبع گرم و تر است و مصرف آن برای رفع یبوست و همچنین پاک کردن روده بزرگ بهترین درمان به شمار می رود. ما در این بخش از مطلب خود می خواهیم پیش از هر چیزی به خواص شربت انجیر بپردازیم. پس از آن طرز تهیه این شربت گوارا را به شما عزیزان آموزش دهیم.
خواص شربت انجیر
بسیاری از کسانی که به خاطر یبوست حاد و مزمن دچار یبوست، نفخ، هموروئید و مشکلات روده بزرگ شده اند مصرف شربت انجیر به آنها توصیه می شود. این شربت گیاهی ساخت شرکت دارویی نیز یکی از این گزینه ها محسوب می شود. اما بسیاری از افراد برای رفع این عارضه تمایل دارند از شربت خانگی انجیر استفاده کنند. طبیعتاً مصرف مرتب و همیشگی این شربت خواص زیادی برای بدن به همراه دارد. در ادامه به خواص این شربت و انواع آن همچنین به طرز تهیه شربت خانگی انجیر نیز خواهیم پرداخت.
شربت انجیر برای یبوست و درمان کننده بیماری های گوارشی
شربت انجیر در هر ظاهری چه به صورت تهیه شده خانگی و یا در قالب داروهای گیاهی برای رفع مشکلات حاد گوارشی و روده بزرگ بسیار مفید است. کمتر کسی است که از خواص انجیر برای ملین کردن و رفع یبوست آگاهی نداشته باشد. کودکان و زنان باردار با یبوست های شدید مواجه می شوند که سلامتی آنها را به خطر می اندازد. از مهمترین خواص شربت انجیر رفع یبوست های شدید است. همچنین از دیگر خواص شربت میوه انجیر می توان به درمان باد و نفخ معده اشاره کرد.
بسیاری از افراد نفخ شکم و باد معده یکی از مشکلات آنها بوده و باعث رنجش آنها شده است. مصرف این شربت کاملاً نفخ و باد معده را کاهش و درمان می کند. پاکسازی روده بزرگ و پیشگیری از سرطان معده و روده از دیگر خواص پر اهمیت مصرف این شربت هستند. مصرف شربت خانگی انجیر و یا شربت دارویی آن برای درمان عارضه و بیماری های زیر بسیار مفید است.
- رفع تشنگی و جبران کمبود آب بدن در فصول گرم سال
- درمان سرفه های خشک و رفع دردهای گلو و کاهش ورم گلو
- اشتهاآور برای افراد کم اشتها و دارای کمبود وزن
- درمان کم خونی و رفع آن
- کنترل کلسترول خون
- شادی آور
- تقویت قوای جنسی
انواع شربت انجیر
شربت دارویی انجیر در بسیاری از شرکت های دارویی تهیه و تولید می شوند که با توجه به خواص آن ممکن است با ترکیبات دیگری ساخته شوند. با توجه به فوکوس شرکت سازنده داروها بر روی هر یک از خواص مذکور ممکن است در ساخت شربت انجیر از ترکیبات مختلفی استفاده شود. پزشک با توجه به نوع بیماری فرد نوعی از ترکیبات آن را برای وی تجویز خواهد کرد.
عموماً شربت های ملین کننده و درمان یبوست در بسیاری از شرکت های داروی از ترکیبات یکسان استفاده می شود و فقط با نام های متفاوتی به بازار عرضه می شود. پس انواع شربت های میوه انجیر دارای یک خواص و با نام های متفاوت برای درمان و رفع بیماری ها وجود دارند. شربت انجیر فیژان یکی از بهترین نوع از داروهای گیاهی برای رفع یبوست و مشکلات روده بزرگ پی باشد. که در ادامه بیشتر با این شربت دارویی آشنا خواهیم شد.
خواص دارویی انواع شربت انجیر
خواص بیشمار انجیر باعث شده است تا انواع و اقسام شربت های دارویی و نوشیدنی از آن تهیه شود. علاوه بر ساخت شربت به صورت دارو باید به خواص و خوشمزگی شربت خانگی که به عنوان نوشیدنی گوارا از آن استفاده می شود اشاره نمود. شربت های خانگی نیز از این میوه تهیه می شوند که ممکن است به دو صورت شربت تازه و یا شربت انجیر خشک درست شود. شربت انجیر تازه نیز ممکن است از انجیر تازه زرد و یا سیاه تهیه شود.
هر یک از انواع شربت خانگی انجیر نیز دارای خواص زیادی هستند که به همه این فواید در متن فوق اشاره شد. به همین دلیل مصرف آن و تهیه آن همیشه به کدبانوها و مادران عزیز توصیه می شود. خواص انواع شربت خانگی انجیر برای کودکان و زنانی که دارای رحم سرد و یا افرادی طبع سرد و خشک دارند بسیار توصیه می شود. در صورتی که افراد دچار بیماری هایی چون گلودرد و نفخ معده شدید شدند برای رفع سریع این عارضه ها می توانند از نوع شربت دارویی این میوه استفاده کرد.
شربت انجیر داروخانه ای فیژان
شربت انجیر داروخانه ای فیژان یکی از انواع این شربت پر خاصیت است که در بسیاری از داروخانه های کشور یافت می شود. پزشکان داروخانه ای فیژان از ترکیبات مختلفی در تهیه این شربت دارویی استفاده می کنند. ترکیبات مهم و اصلی دارو گیاه انجیر، مویز، فلوس و روغن بادام شیرین و عسل است. از ترنجبین نیز در ساختار این شربت استفاده شده است.
ترکیب این گیاهان باعث می شود تا یبوست های حاد و شدید در کودکان، زنان باردار و سالخورده ها بدون هیچ عوارضی درمان شود. یکی از ترکیبات مهم شربت انجیر استفاده از روغن بادام شیرین است که دارای ۷۵ درصد چربی اشباع نشده بوده و دارای طبیعت تر و گرم است. همچنین این ترکیب دارای مواد معدنی و ویتامین های مختلف است که برای بدن نیز بسیار مفید است.
طرز تهیه شربت انجیر خانگی
شربت انجیر خانگی یکی از خوشمزه ترین شربت ها و نوشیدنی های مقوی محسوب می شود که بسیاری از خانم های باسلیقه در اوایل فصل پاییز اقدام به تهیه آن می کنند. شربت خانگی انجیر یا به صورت شربت تازه و یا انجیر خشک تهیه می شود. نوع خشک این شربت در فصولی که انجیر تازه موجود نیست بسیار استفاده می شود.
شربت انجیر خشک را در هر فصل از سال می توان تهیه نمود و از نوشیدن آن نهایت لذت را برد. خواص این شربت نیز همانند تهیه نوع تازه آن بیشمار است و افراد از این بابت نباید نگران باشند. این شربت به دلیل شیرین بودن انجیر شیرین و گوارا بوده و از آن به عنوان طعم دهنده نیز استفاده می شود. تهیه این شربت بسیار ساده و آسان است و برای تهیه آن فقط به شکر و انجیر تازه نیاز است. طرز تهیه شربت انجیر تازه؛
- انجیر تازه خرد شده دو فنجان
- شکر یک لیوان سر خالی البته در صورت زیادی شیرین بودن این میوه وگرنه از یک پیمانه پر شکر باید استفاده شود.
- کمی وانیل یا آبلیمو
تهیه شربت انجیر مرحله به مرحله
برای تهیه شربت انجیر ابتدا انجیر های تازه و سالم را خوب می شوییم. سپس آنها را خرد کرده و در قابلمه مناسب و نسبتاً بزرگ می ریزیم. توجه داشته باشید انجیر تازه زرد رنگ برای تهیه شربت مدنظر مناسب است. شکر کافی را به صورت لایه لایه میان انجیرها ریخته و با قاشق خوب هم می زنیم. سر قابلمه را گذاشته و اجازه می دهیم دو تا سه ساعت شکر و انجیرها آب بیندازند.
پس از آن یک لیوان و نیم آب ریخته و زیر قابلمه را روشن می کنیم. شعله اجاق گاز بایستی پس از به جوش آمدن متوسط رو به پایین باشد و سر قابلمه نیز برداشته شود. مدام کف بالا آماده از شربت را می گیریم و از هم زدن آن خودداری می کنیم تا رنگ شربت شفاف و صاف شود. هم زدن زیاد شربت باعث کدر شدن رنگ شربتمان خواهد شد. در حین پخت مقداری وانیل و یا یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه می کنیم. البته اضافه کردن وانیل یا آبلیمو اختیاری است.
نکات مهم برای تهیه شربت انجیر
اگر در حجم زیادی شربت انجیر درست می کنید بایستی از جوهر لیمو و یا آبلیمو طبیعی استفاده شود تا شربت در کوتاه مدت نترشد. پس از آنکه غلظت شربت به حد قابل انتظارمان رسید بایستی زیر قابلمه را خاموش کنیم. اجازه دهیم شربت از حرارت بیافتد سپس آن را از صافی یا پارچه توری رد می کنیم. شربت را در ظرف شیشه ای سردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید. به همین سادگی شربت انجیر خوشمزه ما آماده می شود. می توان از پوره و یا انجیر های باقی مانده در صافی به عنوان مربای انجیر استفاده کرد.
طرز درست کردن شربت انجیر خشک
تهیه شربت انجیر خشک با انجیر تازه متفاوت است البته به همان اندازه شاید بیشتر خوشمزه و مقوی باشد. شربت انجیر خشک را در هر فصل از سال می توان درست کرد و خیلی سریع تر از شربت انجیر تازه آماده خوردن می شود. به همین دلیل کسانی که به خواص انجیر برای بدن خود نیاز دارند می توانند همیشه مقداری شربت انجیر خشک را در یخچال داشته باشند. داشتن انجیر خشک در خانه برای افرادی که با مشکلات روده و یبوست درگیر هستند حیاتی است. توصیه می شود برای رفع کم خونی، رفع یبوست، شادابی در کودکان همیشه مصرف شربت این میوه بی نظیر را جدی گرفت.
مواد لازم برای تهیه شربت انجیر خشک
- انجیر خشک یک لیوان
- شکر یک لیوان
- زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری
تهیه شربت انجیر خشک مرحله به مرحله
زعفران دم کرده در تهیه شربت انجیر خشک اختیاری است. اما اضافه کردن آن بسیار پر خاصیت و شادی آور است. همچنین می دانیم زعفران گرمی بوده و از خوراکی های مفید محسوب می شود. قبل از هر کاری انجیر های خشک را خوب شسته و به مدت یک ربع در آب گرم خیس می کنیم. سپس آنها را آب کش می کنیم. در ادامه برای تهیه شربت انجیر خشک لازم است یک لیوان شکر را با دو لیوان آب در قابلمه مناسب ریخته و بر روی اجاق گاز قرار دهیم.
توصیه می کنم به هیچ عنوان شکر را هم نزنید و اجازه بدهید تا خود در آب حل شود. این کار مانع از کدر شدن شربت می شود. پس از حل شدن شکر انجیر های خیس شده را در قابلمه به آرامی ریخته و اجازه دهید تا انجیر ها تا حدی نرم شوند. نرم شدن زیاد انجیر ها خوشایند نخواهد بود و حتماً پس از یک ربع انجیر ها را چک کنید. پس از آنکه نرمی انجیر ها به دلخواه بود گاز را خاموش کرده و اجازه بدهید تا شربت از حرارت بیافتد و به دمای آشپزخانه برسد.
سپس آن را در یخچال گذاشته و اجازه دهید تا خنک شود. می توان در این مرحله به شربت چند قالب یخ اضافه کرد و بلافاصله آن را مصرف کرد. شربت انجیر آماده است و نیاز به اضافه کردن آب برای رقیق شدن ندارد. نباید شربت انجیر خشک را غلیظ کرد. البته اگر شیرینی شربت زیاد باشد می توان به آن آب اضافه کرد. در هر لیوان چند عدد انجیر خشک نیز قرار دهید و می توان انجیر های لیوان را نیز میل کرد.
قیمت شربت انجیر
شربت انجیر داروخانه ای یا خانگی در قیمت های مختلفی ارائه می شوند. دلیل آن تفاوت محصول، شرکت سازنده، نوع شربت، حجم و ... و موارد بسیار دیگر می باشند. برای اطلاع از قیمت شربت انجیر داروخانه فیژان می توان به لیست اقلام وب سایت شرکت تولید کننده این دارو مراجعه کرد. قیمت ارائه شده تحت تأثیر عوامل فوق الذکر متفاوت بوده و نیاز است قیمت را به صورت روزانه چک گرد.
خرید شربت انجیر
برای خرید شربت انجیر می توان به وب سایت شرکت دارویی فیژان مراجعه کرده و اقدام به خرید این دارو کرد. همچنین می توان در داروخانه های معتبر اقدام به خرید این دارو کرد. ارائه شربت دارویی انجیر در بسیاری از مراکز دارویی و داروخانه ای انجام می شود. بسیاری از شرکت های مواد غذایی نیز اقدام به عرضه شربت انجیر کرده اند که تهیه آن به صورت خانگی نیز سالم تر و بهتر می باشد.
سخن آخر
شربت انجیر یکی از داروهای گیاهی است که به صورت نوشیدنی نیز از آن استفاده می شود. رفع مشکلات گوارشی، یبوست، جلوگیری از هموروئید، پیشگیری از سرطان روده، رفع نفخ شکم و باد معده و ... از خواص بیشمار این دارو می باشند. مصرف این دارو برای زنان باردار و کودکان نیز بلامانع است. بنابراین خانم های باردار برای درمان مشکلات فوق الذکر می توانند از این دارو استفاده کنند. افراد کهنسال نیز برای رفع مشکلات گوارشی از دارو و شربت انجیر استفاده می کنند.
عالی